Lichtstoet Mol Ginderbuiten

Zaterdag 29 september 2018 om 20.00h in de straten van Ginderbuiten

Deelnemers 2017

Volgnr.NaamOnderwerpCategorie
1A.M. Brass Band
2Reuzen Jan en Julia
3De FiksersMol in Scène 2GW
4Team Kortsluiting20 jaar South ParkKW
5Reddy Kilowatt TeamDe tijd van toenMW
6De TooghangersFly-in GinderbuitenGW
7De TooghangertjesTyrannosaurusKW
8De DoorzettersBeauty and the BeastMW
9Milloband
10De FlierefluitersVogelrokGW
11De Bengels IIDe slimste mens van MolKW
12De BengelsDe CarrouselMW
13Club 15Pirates of the CaribbeanGW
14De Ridder(tje)sCrash BandicootMW
15Harmonie St-Apollonia Mol Achterbos
16De KampioentjesOver de bloemetjes en de bijtjesMW
17De KampioenenPipo de ClownGW
18De Jonge VedettenHans en GrietjeMW
19De Nieuwe LichtingLondon by nightMW
20ZwetersDe MummieGW
21Tot volgend jaar: 29 september 2018

Uitleg onderwerpen 2017

3De Fiksers : Mol in Scène 2
Het Massaspektakel Mol in scène 2, is deze keer gebaseerd rond een verhaal met als rode draad de Molse Lichtstoeten. Na enkele malen samen gezeten te hebben met de verschillende partijen, hebben 2 wagenbouwersgroepen van de beide lichtstoeten de handen in elkaar geslagen en bouwen zij een onderdeel van het massa spektakel. Hier krijgt u een voorsmaakje van het spektakel, gebracht door De Fiksers en Op en Top verenigd onder de naam "De Verenigde Wagenbouwers".
4Team Kortsluiting : 20 jaar South Park
Team Kortsluiting stelt voor: 20 years of South Park! Cartman, Kenny, Stan, Kyle hebben heel wat te vieren. Dat komen ze deze avond in Ginderbuiten doen! Na al die avonturen komt hun grootste verhaal, Als dat maar goed komt!
5Reddy Kilowatt Team : De tijd van toen
De windmolen werd vroeger gebruikt om meel uit graan te malen. In deze tijd van smartphones en tablets blikken we even terug naar de tijd van toen.
6De Tooghangers : Fly-in Ginderbuiten
Speciaal voor de lichtstoet komen er vandaag enkele stuntpiloten hun vliegkunsten tonen in de straten van Mol-Ginderbuiten. Kijk en geniet mee van deze eenmalige en schitterende vliegshow...
7De Tooghangertjes : Tyrannosaurus
De Tyrannosaurus, beter gekend als T-Rex, was 70 miljoen jaar geleden de heerser van onze planeet. Spijtig genoeg kunnen we geen echt exemplaar laten zien. Wel kan je ze bewonderen in enkele museums. Maar omdat hier geen museum in de buurt is, hebben we een exemplaar uit het “ American Museum of Natural History” uit New York laten afkomen. Overdag lijkt dit skelet wel saai en lief maar wat gebeurt er nu eenmaal als het donker wordt?
8De Doorzetters : Beauty and the Beast
Stap samen met de mooie Belle in het magische kasteel van het beest! Ontdek hoe haar angst en boosheid voor het monster veranderen in vriendschap en liefde die zo sterk zijn dat zelfs de betovering erdoor wordt verbroken…
10De Flierefluiters : Vogelrok
Vogelrok neemt je mee!! In zijn klauwen beleef je een huiveringwekkende vlucht door de duisternis totdat de enorme roofvogel met de kracht van wel honderd leeuwen zijn nest bereikt heeft.
11De Bengels II : De slimste mens van Mol
Het TV programma , De slimste mens, komt naar Mol met een nieuwe editie. De slimste mens van Mol, wie zal het worden?
12De Bengels : De Carrousel
De kermis is weer in het land. Er wordt een mooie carrousel opgebouwd in Mol-Ginderbuiten. Draaien, draaien en nog eens draaien terwijl het orgel een deuntje speelt.
13Club 15 : Pirates of the Caribbean
Jack Sparrow probeert de vloek van de Black Pearl te breken. Om deze vloek te breken gaat hij en zijn piratencrew van de Black Pearl op zoek in Ginderbuiten. Wie kan er ontkomen aan de vlijmscherpe zwaarden, bebloede dolken en vernietigende kanonkogels.
14De Ridder(tje)s : Crash Bandicoot
Crash Bandicoot zal misschien niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Maar de kids uit de nineties zullen zeker en vast geweldige avonturen hebben beleefd met deze sluwe vos. Dit jaar bestaat crash bandicoot 20 jaar en dit vieren we met crash aku aku, uka uka en bergen TNT, Nitro en appels.
16De Kampioentjes : Over de bloemetjes en de bijtjes
Ontegensprekelijk het verhaal over onze voortplanting maar in deze uitvoering worden de bloemetjes echt omringd door rondtrekkende bijtjes.
17De Kampioenen : Pipo de Clown
Terwijl onze creatie van "Pipo de Clown" rustig verder trommelt, geeft hij met zijn "voetjes" de maat aan en doet hij verder nog wel meer gekke dingetjes.
18De Jonge Vedetten : Hans en Grietje
Het wereldberoemde sprookje van H.C. Anderson met Hans en Grietje en het peperkoekenhuisje dat in een eigentijds kleurrijk kleedje werd gestoken. De heks, de kater en de kraai zijn evenwel in hun oorspronkelijke gedaante ingeplant in het geheel. Aangepaste muziek van knibbelknabbelknuisje hoort u op de achtergrond. Luister goed en geniet mee van dit wonderbare sprookje.
19De Nieuwe Lichting : London by night
Welkom op onze London bus. De tour zal van start gaan aan de bekende Tower Bridge. Hierna passeren we de Big Ben. Ten slotte zullen we de rondrit eindigen aan The Parliament. We wensen u alvast een fijne rit.
20Zweters : De Mummie
De mummie ligt al eeuwen op zijn laatste rustplaats maar 's nachts ontwaakt hij als beschermer van de tempel.